A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be egy huszonhat éves férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt.

A vád szerint a férfi édesanyja még 2001-ben vásárolt egy flóbert pisztolyt, amelyet a lakásán tárolt. A nő, a fia unszolására, 2017. novemberében a lőfegyvert a fiának ajándékozta. A vádlott a pisztolyt magával vitte szolnoki lakására. A család anyagi helyzete megrendült, ezért a fiú elhatározta, hogy a lőfegyverrel rablásokat fog elkövetni.

A vádlott először egy lakóhelyéhez közeli Nemzeti Dohányboltot szemelt ki. A férfi 2017. november 15-én, délelőtt, sálat tett a szája elé, a fejére pedig lehúzta a kapucniját, hogy ne ismerjék fel. A vádlott, kezében a lőfegyverrel, berontott a dohányboltba, és az eladó mellkasához szegezte a pisztolyt, miközben a bevétel átadására szólította fel a megriadt sértettet. A vádlott a dohányboltból több mint 1.000.000 forintot zsákmányolt.

A férfi nem elégedett meg az így megszerzett pénzzel, 2017. december 30-án úgy döntött, hogy ugyanezzel a módszerrel ismét rabolni fog. Célpontja egy élelmiszerbolt volt, amely szintén a lakóhelyéhez közel esett. A vádlott a rablást elkövette, a rendőrök azonban gyorsan a nyomába eredtek és elfogták őt.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Szolnoki Járásbíróságon, édesanyját pedig lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Hozzászólások lezárva.