A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség egy asszony ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon, mert a véletlenül neki kézbesített csomagokat nem adta oda a címzett tulajdonosnak.

A sértett nagy mennyiségű árut rendelt külföldről, amelyeket egy futárszolgálat 2017. október 1-én három csomagban kézbesített, azonban azt tévedésből a sértettel szemben lakó vádlott házának udvarán, a kerítésen belül helyezte el.

A vádlott tudta, hogy a csomagok a sértett tulajdonát képezik, ennek ellenére azokat nem adta át neki. A csomagokban nagy mennyiségű használati tárgyak, ruházati termékek és élelmiszerek voltak, melyeket a polgári asszony saját céljaira használt fel, illetve azokat részben értékesítette.

A vádlott a jogtalan elsajátítással 252.600,- forint kárt okozott a sértettnek, amelyből 44.000,- forint megtérült.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, vele szemben a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratában intézkedésként próbára bocsátás alkalmazását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.