A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik a házában alvó idős asszonytól lopták el értékeit.

 A három vádlott ismerte a Hajdúhadházon egyedül élő, 71 éves sértettet. A csoport elhatározta, hogy bemennek a házába és onnan különböző értékeket lopnak el.

A vádlottak 2020. április 28-án hajnalban megjelentek a sértett házánál és a nyitott kapun keresztül bementek. A ház folyosóján lévő hűtőből nagyobb mennyiségű élelmiszert vettek ki. Ezután bementek az asszony szobájába, ahonnan több zacskó élelmiszert és egy mikrohullámú sütőt hoztak ki.

A vádlottak mozgására a sértett felébredt és észrevette a ház nyitott ajtaját, ezért kiabálni kezdett. Erre a tolvajok a mikrohullámú sütőt hátrahagyták és a többi lopott dologgal együtt elmenekültek a helyszínről.

A vádlottak több mint 14.000 forint kárt okoztak, amelyet az egyik vádlott testvére kifizetett az asszonynak.

Az eljárás során a sértett magánindítványt terjesztett elő, amelyben kérte az elkövetők felelősségre vonását magánlaksértés miatt is.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség a vádlottakkal szemben fegyház-, illetőleg börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Hozzászólások lezárva.