A Komáromi Járási Ügyészségen többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben a nő a szabadulása után három hét múlva újra lopott, így az ügyészség az ismételt letartóztatását, majd annak hosszabbítását indítványozta.

A letartóztatás újabb elrendeléséről a /vendegmunkasokra-szakosodott-a-no/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

A nő 2019. augusztus, október és december hónapokban, majd letartóztatásának megszűnését követően, 2020. márciusában surrant be komáromi apartmanházakba, munkásszállásra és hotelbe, ahonnan koreai és mongol állampolgárok értékeit, pénztárcát, készpénzt, iratokat, bankkártyákat lopott el.

A legsúlyosabb esetben az elkövető 2019. december 30-án, hajnali 4 órakor bement a munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, ahonnan a koreai állampolgár sértett tulajdonát képező hátizsákot, mobiltelefont, Notebookot, merevlemezt, pendrive-ot, 2000 euró készpénzt, és személyes okmányokat lopott el. A bűncselekmény elkövetési értéke meghaladja a másfél millió forintot. 

Aletartóztatását a bíróság 2020. március 5. napján megszüntette. Ezután az elkövető 2020. március 27-ről 28-ra virradóan, egy komáromi hotel szobájába surrant be, onnan egy koreai állampolgár válltáskáját,  pénztárcáját, iratait, bankkártyáit, és készpénzét vitte el összesen 232.000 forint értékben.

Az ügyészség indítványára a nő letartóztatását a nyomozási bíró 2020. március 31. napján újra elrendelte, mert fennállt a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlésnek a veszélye.

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a kényszerintézkedés három hónappal történő meghosszabbítását, mert annak törvényes feltételei változatlanul fennállnak.

Hozzászólások lezárva.