A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, aki ittasan és gyógyszer hatása alatt vezette a személygépkocsiját 2017. március 31. napján délután Szentgotthárd közelében és halálos balesetet okozott.

A férfi a baleset napján nagyobb mennyiségű nyugtatót vett be és alkoholt is fogyasztott. A véréből a mérgező koncentrációt meghaladó mértékben mutatták ki a gyógyszer hatóanyagát, ami már önmagában alkalmatlanná tette őt a járművezetésre.

A vádlott súlyos fokban ittasan és a gyógyszer miatt bódult állapotban közlekedett lakott területen kívül 95-105 km/h sebességgel a 8-as számú főút felől a városközpont irányába, amikor az autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a motorkerékpáron szabályosan közlekedő sértettel.

A motoros már olyan közel járt a jármű áttérésekor, hogy a balesetet nem tudta volna elhárítani vészfékezéssel sem. A vádlott fékezett ugyan, ám sebessége még az ütközés pillanatában is meghaladta a megengedett sebességet.

A sértett felcsapódott a személygépkocsi szélvédőjére, majd az úttestre esett, melynek során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlottat a balesetet megelőző napon ittas vezetésen tetten érték. Szentgotthárdon közepes fokban ittasan egy parkolóból próbált kiállni, amikor tolatás közben egy ház falának ütközött. A vezetői engedélyét sem akkor, sem a halálos baleset időpontjában nem tartotta magánál, az csak később került a hatósághoz.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az ittas vezetésért korábban már felelősségre vont vádlottal szemben börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.