A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken az ellen a nő ellen, aki veszekedést követően szúrta hasba élettársát, neki életveszélyes sérüléseket okozva.

A vádlott és a sértett több mint tíz éve éltek élettársi kapcsolatban a sértett hosszúpályi lakóházában. A bűncselekmény elkövetésének időpontjáig kapcsolatuk kiegyensúlyozott és harmonikus volt, tettlegesség soha nem fordult elő. A sértett házában lakott életvitelszerűen a fia és annak családja is.

2017. szeptember 3-án az esti órákban a vádlott és a sértett otthon tartózkodott, a ház konyhájában borozgattak, ittas állapotba kerültek. Ennek során a vádlott és a sértett között vita és szóváltás alakult ki, melyet követően a férfi kiment a ház teraszára.

A felindult állapotba került asszony a ház konyhájából felkapott egy nagy konyhakést, az élettársa után ment, és szó nélkül őt egyszer a has jobb oldalán megszúrta.

A szúrást követően a sértett a fiától kért segítséget, aki azonnal értesítette a mentőket. A helyszínre érkező mentősök stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították, ahol meg is műtötték.

A férfit ért szúrás a hasüreget megnyitotta és megsértette a máj jobb lebenyét, mely miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került. Figyelemmel az elkövetés eszközére, a sérült testtájékra a vádlottnak alappal számolnia kellett azzal, hogy a sértettnek okozott sérülés életveszélyt, illetve halálos eredményt is előidézhet.

A szabadlábon védekező vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.