A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele és ezért meg akarta őt ölni. 

A vád szerint a vádlott és a sértett 2016 szeptemberében ismerkedett meg egymással Budapesten, amikor mindketten egyetemi tanulmányaikat folytatták, és szerelmi kapcsolat szövődött köztük. 2017 márciusában a sértett szakított a vádlottal, aki nem tudott belenyugodni ebbe, és rendszeres telefonhívásokkal, valamint más nevében írt e-mailekkel próbált beleavatkozni a sértett életébe azért, hogy kapcsolatukat helyreállítsák.

Miután a sértett nem akart békülni, a vádlott fiktív személy nevében fenyegető üzeneteket küldött a sértettnek, és őt megöléssel, valamint az életének tönkretételével fenyegette. Bosszúból a vádlott szexuális tárgyú felhívásokat tett közzé különböző internetes partnerkereső oldalakon a sértett nevében és személyes adataival visszaélve.

A sértett kezdeményezésére ezen cselekmények miatt a vádlottal szemben a felsőoktatási intézmény dékánja fegyelmi eljárást indított 2017 szeptemberében, melynek eredményeként az intézmény valamennyi kollégiumából kizárták őt, a Szombathelyi Járásbíróság pedig 2017 októberében elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől, lakhelyétől, az általa látogatott oktatási intézménytől, valamint attól, hogy a sértettel bármilyen formában érintkezésbe lépjen.

A vádlott 2017 decemberében elhatározta, hogy bosszút áll a sértetten, elvonatozott a sértett egyik Vas megyei községben lévő lakóhelyére, elrejtőzött annak közelében, és amikor a délelőtti órákban a sértett kiment az utcára, őt egy fél méteres fahusánggal több alkalommal fejbe vágta és megöléssel fenyegette.

Miután a sértett földre került, a vádlott még legalább háromszor megütötte őt a husánggal, majd ráült a sértett felsőtestére és a magával vitt késsel több alkalommal megszúrta a sértett arcának és nyakának bal oldalát. A sértettnek sikerült kiszabadulni és egy közeli házhoz menekülni, ahol segítséget kért.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, zaklatás vétségével és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.