A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ismerősét keresve belépett a beteg asszony szobájába, és a kezében lévő pénzt elvette.

A vádlott 2018. június 1. napján, délután megjelent a sértett hajdúböszörményi házánál, mivel az ott lakó ismerősét akarta meglátogatni. A házban azonban egyedül a mozgásában teljes mértékben korlátozott, ágyhoz kötött asszony volt, aki épp a pénzét számolta. Ebben a pillanatban lépett be hozzá a vádlott, aki az ismerősét kereste, majd hirtelen odalépett az asszonyhoz, a kezéből kikapta a 100.000 forint készpénzt, és elfutott.

 

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg.

 

A sértett végtagjait amputálták, ezért állandó jelleggel ágyhoz kötött, erre tekintettel állapotánál, illetve fogyatékosságánál fogva védekezésre képtelennek tekintendő a Büntető Törvénykönyv szerint.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben 100.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Hozzászólások lezárva.