A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára letartóztatásba került egy 30 éves mátraverebélyi férfi, aki több gépkocsiból értékeket tulajdonított el, valamint egy kórházban fekvő beteget is meglopott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018 júliusában Mátraverebélyben egy őrizetlenül hagyott, lezáratlan gépkocsiból 10 000 forintot és két mobiltelefont, míg egy kisteherautó platójáról egy vadásztársaság tulajdonát képező, 550 000 forint értékű dám szarvasbika fejet tulajdonított el.

2018 novemberében ugyancsak Mátraverebélyben a tetőt megbontva bement egy épületbe, és onnan különböző szerszámgépeket, valamint műszaki cikkeket hozott el 600 000 forint értékben.

Az elkövető 2018 decemberében egy rokonát látogatta meg a salgótarjáni kórházban, amikor az egyik kórteremben észrevett egy idős, alvó beteget, akinek az ágya melletti szekrény fiókjából eltulajdonította a mobiltelefonját valamint a pénztárcáját.

A gyanúsított cselekményeivel a sértetteknek több, mint 1 millió forint kárt okozott, melynek csak egy része térült meg.

A férfi már többször volt büntetve, vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, amelynek során a nyomozó hatóság elől eltűnt, így elfogató parancsot is bocsátottak ki ellene. A tartózkodási helyének megállapítására tett intézkedések során adat merült fel a rejtekhelyére vonatkozón, ahol a nyomozó hatóság egy ágyneműtartóban elbújva találta meg.

A Salgótarjáni Járásbíróság e körülményeket értékelve az ügyészi indítványnak helyt adott és – a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében – egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.