A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kezdeményezte egy 43 éves és egy 37 éves férfi letartóztatását, akik alkalmi nő ismerősüket ragasztószalaggal összekötözve és elnémítva az autó csomagtartójában szállították, majd kidobták az autóból.

A folyamatban lévő nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2018. július hónap második felében éjfél körül Miskolc egyik aluljárójában működő dohányboltnál ismerkedtek meg a nővel, akit szórakozni hívtak.

A nő elfogadta a meghívást, és az egyik gyanúsított által vezetett gépkocsival a férfiak tartózkodási helyére ment, ahol közösen italoztak, majd aludni tértek. Kora reggel a sértett nő vitába keveredett az egyik férfival, aki azzal vádolta, hogy 40 000 Ft-ot ellopott tőle. A nő tiltakozott, és visszakérte a telefonját és 8 000 Ft készpénzét, amelyet a két férfi előzőleg elvett tőle. A vitát követően mindkét férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy megölik, majd ragasztószalaggal összekötözték a kezeit és a lábait, száját és szemét is beragasztották, berakták a gépkocsi rakterébe, és Miskolc-Tapolcára vitték, ahol az egyik bekötőútnál kidobták az autóból, de közben sérelmére szexuális tartalmú cselekményt is elkövettek.

A magára hagyott nő úgy szabadult, hogy a lábán lévő ragasztószalagot egy öngyújtóval elégette, és a helyszínről mintegy 20 percnyi gyaloglást követően egy közelben lakó nőtől kért segítséget.

A gyanúsítás tárgyát képező rablás, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ügyészség a büntetés súlyossága miatti szökés, elrejtőzés veszélye, illetőleg a sértett megfélemlítésének, befolyásolásának megakadályozása miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatást 1 hónapi időtartamra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.