A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság hétfőn elrendelte annak a 17 éves abaújszántói fiúnak a letartóztatását, aki egy idős nőt rabolt ki Ózdon.

A gyanúsított már a cselekményt megelőzően is jól ismerte a 84 éves sértettet, bejárása volt a lakásába, mivel alkalmanként kisebb ellenszolgáltatások fejében a ház körüli munkákban segített neki.

2018. július 2-án este, 21 óra körüli időben a gyanúsított a bejárati ajtó benyomásával bement a sértett lakásába, ahol – tudva azt, hogy a mozgásában erősen korlátozott idős nő a cselekmény elkövetésében nem tudja megakadályozni – a konyhaszekrény polcairól különböző használati tárgyakat rakott a nála lévő szatyorba. A zajt hallva a szobában tartózkodó sértett kiabálni kezdett, hogy ki van a lakásban, majd kiment a konyhába és rászólt a gyanúsítottra, hogy mit keres ott, mire a gyanúsított megöléssel fenyegette meg, és az eltulajdonított tárgyakkal együtt elhagyta a lakást.

Négy nap elteltével, szintén a késő esti órákban a gyanúsított újra megjelent a sértett lakásánál, majd oda a nyitott ajtón keresztül lopási szándékkal bement, a sértett azonban ismét megzavarta, mire a gyanúsított a sértettet hátulról megragadta, pénzt követelt tőle , majd a sértetten lévő köntös zsebéből kivett egy 2.000.-Ft-os bankjegyet, és távozott a lakásból.

A sértett segélykiáltását hallotta két közelben tartózkodó férfi, akik a gyanúsítottat feltartóztatták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a fiatalkorú elkövetőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja, mely bűncselekményért bűnösségének megállapítása esetén akár öt év szabadságvesztést is kaphat.

Hozzászólások lezárva.