A Tatabányai Járási Ügyészség kettő rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt nyújtott be vádiratot a héregi férfival szemben, aki alkoholizáló életmódjával és élettársa bántalmazásával veszélyeztette a gyermekei erkölcsi fejlődését.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és  párja élettársi kapcsolatából két gyermek született 2011-ben és 2013-ban. A vádlott rendszeres alkoholfogyasztása miatt az élettársak között rendszeresek voltak a viták, ezek egy részének a gyermekek is szem- és fültanúi voltak.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 31. napján este a családi házban élettársát féltékenységből szidalmazta, egy alkalommal jobb tenyérrel arcon ütötte, valamint felsőruházatát leköpte, ennek a gyermekek szemtanúi voltak. Ezt követően a vádlott magához vett egy kb. 40 cm hosszúságú kést, mellyel élettársa felé indult a „Majd én megmutatom!” felkiáltással.

A nő gyermekeivel a vádlott elől a gyerekszobába bemenekült, az ajtót a vádlott előtt becsukta, azonban a vádlott a szidalmazást az ajtón kívülről továbbra is folytatta, miközben a kezében lévő késsel hadonászott. Ezen idő alatt a nő telefonon segítséget kért két férfitól, akik megérkezését követően a vádlott a kést elrakta és kiment az udvarra. A nő a bántalmazása miatt nem kérte a férfi megbüntetését.

A vádlott alkoholizáló éltmódjával, és azon cselekményével, hogy a nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló két kiskorú gyermek jelenlétében bántalmazta az élettársát – ezáltal a gyermekeknek nem mutatott megfelelő erkölcsi példát – nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és gyermekei erkölcsi fejlődését, egészséges szocializációját veszélyeztette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 58.582,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Hozzászólások lezárva.