A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy kelebiai férfival szemben, aki tavaly december 13-án délelőtt Kisszálláson, az ittassága miatt otthonában alvó idős ismerősétől 70 ezer forint készpénzt zsákmányolt.

A 24 éves vádlott jó ismeretségi viszonyban volt a kisszállási sértettel, ismerte a szokásait is, mivel őt nyugdíjas ismerőse korábban egy időre szívességből befogadta a házába. 2018. december 13-án délelőtt a vádlott felkereste a sértettet és hogyléte felől érdeklődött. A férfi rövidesen megkérte a vádlottat, hozzon neki egy flakon bort és erre átadott neki 2 ezer forintot.

Miután a vádlott elment, a sértett italozni kezdett, aminek a hatására elaludt. Amikor a vádlott visszatért a sértett nyitott lakóházába, látta, hogy a sértett mélyen alszik. Ezt kihasználva a vádlott az ágyban fekvő férfi pulóveréből kivett 70 ezer forintot és eltávozott. Miután a sértett felébredt, nyomban észlelte, hogy eltűnt a pénze, ezért a szomszédban lakó eltartójától kért segítséget. A szomszéd nem tétlenkedett, mert a rendőrség egyidejű értesítése mellett a vádlott nyomába eredt. Meg is találta a kocsmában és számon kérte rajta a pénz ellopását, mire a vádlott a lopott pénzből 7 ezer forintot visszaadott. A sértett a nyomozás során kérte a fennmaradó 63 ezer forint összegű kára megtérítését.

A szabadlábon lévő vádlottat az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.