A vád szerint egy 26 éves nő és társa rendőri intézkedést színlelve jutott be egy időskorú férfi lakásába, ahonnan ezután jelentős értékű ékszert és készpénzt tulajdonítottak el.

 A vádirat szerint a vádlott és ismeretlen társa 2014. szeptember 19-én dél körül követték az időskorú férfit egy IX. kerületi társasházba, majd becsöngettek a sértett lakásába.

 Az ajtót nyitó időskorú sértett előtt rendőrnek adták ki magukat, ennek során a vádlott egy fényképes igazolványt is felmutatott, majd közölte, hogy azért jöttek, mert a környéken megszaporodtak a betörések, és megkérdezte a sértettől, hogy biztonságban tartja-e a pénzét. Ezután a vádlott kérte, hogy engedje be őket a sértett, mert van egy karkötőjük, amelyen ha megnyom egy gombot, az jelez a rendőrségen.

 A sértett az álrendőröket beengedte a lakásba, ahol megmutatta a páncélszekrényt, amelyben az ő és testvére ékszereit és készpénzét tartotta.

Az egyikük ezután elterelte a sértett figyelmét, társa pedig ezalatt eltulajdonította a páncélszekrényben lévő több mint 20 millió forint értékű ékszereket és készpénzt (forintot és valutát).

Az elkövetők ezután sietve távoztak a lakásból, a sértett pedig csak ezt követően észlelte, hogy eltűntek az értékei.

 A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség az ügyben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, mely bűncselekmény büntetési tételének felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség is vádat emelt 2016 májusában, amely ügynek a 26 éves nő szintén vádlottja. A kerületi ügyészség a két ügy egyesítését indítványozta a vádiratban.

 

Hozzászólások lezárva.