Az Érdi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban kétszer állította bíróság elé azt a hajléktalan férfit, aki érdi házakat tört fel.

A hajléktalan vádlott 2019 augusztusának első napjaiban érkezett Érdre, se pénze, se jövedelme nem volt. Augusztus 8-án délután bemászott egy ház kerítésén, benyomta a ház ablakát, majd bement az épületbe, ahonnan laptopot és hangszórót lopott, egy sportcipőt pedig a lábára húzott, majd útjára indult. Másnap délután visszatért a házba, amennyi pálinkát és whiskyt talált, megitta, a nappaliban lefeküdt a kanapéra, bekapcsolta a tévét és elaludt. A ház hazaérkező tulajdonosa így talált rá. A sértett értesítette a rendőröket, akik a több mint 50.000 forint értékű lopott dolgok egy részét megtalálták a vádlottnál.

A férfi augusztus 14-én délelőtt egy másik ház udvarára is bement. A ház ablakát egy téglával betörte, bemászott és különböző szerszámgépeket pakolt össze, hogy azokat ellopja, majd eladja. A házban működő riasztó jelzésére egy vagyonvédelmi cég járőre ment a házhoz, aki a vádlottat elfogta, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A férfit ekkor őrizetbe vették.

Az Érdi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, két nap alatt lopás bűntette és más bűncselekmény miatt bíróság elé állította a férfit, akit az Érdi Járásbíróság 2019. augusztus 16-án 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

Egy hét sem telt el a próbaidőből, amikor a férfi ismét bemászott egy érdi ház udvarára. A teraszon talált építési anyagokat egy építkezésen akarta eladni, azonban elfogták és ismét őrizetbe vették.

Az Érdi Járási Ügyészség újra gyorsított eljárásban állította bíróság elé a lopás vétségével gyanúsított férfit. A bíróság a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, egyben elrendelte a pár napja kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását és a vádlottat letartóztatta.

Hozzászólások lezárva.