A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki tavaly áprilisban alig két hónap alatt három betörés során mintegy 9 millió forint értékű arany ékszert és ipari kisgépeket zsákmányolt. Az utolsó, közel 7,6 milliós betörése során fiatalabb társa is segítette.

Az 54 éves kiskunfélegyházi férfi 2018. április 27-én délben – kihasználva az ottlakók távollétét – 19 éves társával megjelent egy helyi családi háznál, ahová a fiatalabb férfi a társától kapott útmutatások alapján a szúnyoghálós mellékhelyiség kisablakán keresztül mászott be. Az emeleten az egyik virágkaspó alatt egy zacskóban elrejtve több mint 7,5 millió forint értékű arany ékszert: pecsétgyűrűket, nyakláncokat, karkötőket, medálokat, mandzsettagombokat és ezüst pénzérméket talált, amit az utcán őrködő idősebb társának kiadott. Mindez nem volt elég a tolvajoknak, mert a lakásból egy műanyag zsákba rejtve szeszes italokat és ipari kisgépeket is eltulajdonítottak. A garázsban lévő értékeket is összekészítették, elvinniük azonban nem sikerült. A tolvajok az arany ékszerek egy részét zálogházakban eladták, illetve ismerőseiknek ajándékozták. A nyomozás során pecsétgyűrűket és karláncokat foglaltak le, így a sértettnek okozott 7,6 millió forint kárból 1,9 millió forint megtérült.

Az idősebb vádlott ezt megelőzően két lakásbetörés során további 2 millió forintnyi ékszert zsákmányolt: 2018. február 21-én napközben egy kiskunfélegyházi lakásból az ablakot betörve 870 ezer forint értékű arany ékszert vitt magával. Két héttel  később fényes nappal egy lakóház ablakát feszítette be, és onnan 1,1 millió forint értékben szintén arany ékszereket, valamint eurot tulajdonított el.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő idősebb vádlottat az ügyészség többrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés, a szintén büntetett előéletű fiatalabb társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mindkét férfi letartóztatásban van, ügyükben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.