A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két tatabányai férfival szemben, akik minden előzmény nélkül megtámadtak egy baráti társaságot.

A négy férfiból és egy nőből álló baráti társaság 2017. szeptember 1-én, Tatabányán egy rendezvényen szórakozott, ahonnan éjfél körül a lakótelep irányába távoztak.

A vádlottak ittasan, a lakótömbök mögött minden előzmény és szóváltás nélkül rátámadtak a társaságra, ennek során az I. rendű vádlott állon ütötte az egyik férfit, míg a II. rendű vádlott két másik férfit ütött meg. Az I. rendű vádlott ezt követően a társa mellé lépett, és boxerrel ő is megütötte a két férfit.

Az I. rendű vádlott boxerrel történt bántalmazása alkalmas volt arra, hogy a két férfinál nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon.

A vádlottak öntörvényű, a társadalmi, közösségi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedő magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltett, a rendőrség a lakótelep egyik lakójának értesítésére ment a helyszínre.

A felfegyverkezve történő elkövetést az alapozza meg, hogy az I. rendű vádlott által használt boxer az élet kioltására alkalmas eszköz.

Az I. rendű vádlottat az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A II. rendű vádlott nem tudott arról, hogy a társa boxert használt, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést senkinek nem okozott, így ő a garázdaság vétségét követte el.

A garázda férfiak büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.