A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2019. április 2-án Kiskunhalason az utcán ittas állapotban őrjöngött és egy ásóval meg akarta ütni az unokatestvérét.

Az erősen ittas vádlott 2019. április 2-án délelőtt a kiskunhalasi lakóhelyén egy tárgyat összetört, amivel magát is megsebezte. Ezután a férfi félmeztelenül és a friss sérüléséből eredő vérző sebbel kiment az utcára, ahol őrjöngve kiabált és szitkozódott.

Ekkor a vádlott meglátta a kerékpárral arra közlekedő unokatestvérét, akit megállított és minden előzmény nélkül ököllel megpróbálta megütni. Az unokatestvér az ütései elől kitért és két pofonnal leszerelte a férfit, illetve felszólította, hogy menjen haza.

A vádlott ezután bement a házába, majd egy ásóval a kezében tért vissza az utcára. Nagy lendülettel megindult az unokatestvére felé, aki a kerékpárját tolva már éppen elindult a helyszínről. A vádlott odalépett hozzá és az ásóval felé csapott, amit a megtámadott rokon a felemelt kerékpárral tudott kivédeni, így az ütés nem találta el. Az unokatestvér ezután rövid ideig dulakodott a férfival, majd sikerült az ásót kicsavarnia a kezéből, mire vádlott elszaladt a helyszínről.

A szabadlábon védekező vádlott büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, ugyanis korábban a bíróság garázdaság bűntette miatt már jogerősen börtönbüntetésre ítélte. A járási ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.

Hozzászólások lezárva.