Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a mai napon átadta a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályának és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészségi Nyomozási Csoportjának új székházát.

A Szeged belvárosában álló, állami tulajdonú, 2014-től ügyészségi vagyonkezelésű épület átfogó felújításra szorult. A munkálatok 2015. őszén kezdődtek, és mintegy egy évig tartottak. A beruházás költsége 530 millió forint volt, amelynek teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészségi Nyomozási Csoportja különleges működési követelményei új épületben történő elhelyezésüket indokolták, így a felújított épületben ezen két szervezeti egység kapott otthont.

A felújítás során a meglévő négy emelet mellé a tetőtért is beépítették, így összesen 1544 m2 területen, 51 irodát és kiegészítő helyiségeket alakítottak ki. Az épület új gépészeti és energetikai rendszert kapott, új nyílászárók, külső hőszigetelés és napelemek biztosítják a minél kedvezőbb energetikai működést. Az ingatlan akadálymentesített és a biztonságos működés feltételei is adottak. A nyomozásokat végző két ügyészi szervezeti egység korszerű kihallgató helyiségeket kapott.

Az új székházban 44 fő dolgozik korszerű, a modern követelményeknek megfelelő körülmények között.

Az átadó ünnepségen Dr. Polt Péter legfőbb ügyész kiemelte, hogy az elmúlt években jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek az ügyészi szervezetben. Ennek egyik állomása a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészségi Nyomozási Csoportja elhelyezésére szolgáló új épület felújítása és átadása. A Legfőbb Ügyészség vezetése XXI. századi körülményeket kíván megteremteni, ezáltal is segítve, hogy az ügyészség a XXI. század követelményeinek megfelelő munkát tegyen le az asztalra.

 

épületavató Szegeden 05.09.

épületátadó Szegeden 05.09.

épületátadó Szegeden 05.09.

Hozzászólások lezárva.