A Ceglédi Járási Ügyészség három nap alatt bíróság elé állította azt a férfit, aki Tápiószőlősön parkoló autóbuszokat tört fel és rongált meg azért, hogy menjen egy kört velük.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal férfi 2019. június 09-én kora délután Tápiószőlősön italozott. Hazafelé tartva az útja az Alkotmány utcán át vezetett, ahol egy autóbusz tárolónál négy autóbusz parkolt.

A vádlott elhatározta, hogy az egyik buszt megpróbálja beindítani, hogy azzal „menjen egy kört”. Először a tankolónyílásnál matatott, de az autóbusz ajtaja nem nyílt ki. Ezután felvett egy követ, azzal betörte a vezető ülés melletti ablakot, és bemászott a járműbe.

A férfinak nem volt vezetői engedélye.

A buszban benne volt az indítókulcs, a rögzítő fék be volt húzva, a váltókapcsoló üres állásban maradt. A vádlott megpróbálta elindítani az autóbuszt, de nem sikerült, csak hátramenetben gurult pár métert.

Ezután a buszban értékek után kutatott, kinyitotta a pénzkazettát, de nem talált semmit. A buszból kiszállva még két másik buszba próbált bejutni. Az egyikben szintén a pénzkazettát nyitotta ki, de az is üres volt.

A férfi az autóbuszok megrongálásával 260.000,- forint kárt okozott.

Éppen el akart iszkolni a parkolóból, amikor a polgárőrök tetten érték és rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök a vádlottat őrizetbe vették.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, három nap alatt bíróság elé állította a jármű önkényes elvétele bűntettének kísérletével, rongálás vétségével és más bűncselekménnyel gyanúsított férfit. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat két év börtönre és három év közügyektől eltiltása ítélte. A bíróság ítélete jogerős lett, ezért azonnal megkezdték a börtönbüntetés végrehajtását.

Hozzászólások lezárva.