A Budakörnyéki Járási Ügyészég indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki az M5-ös autópályán, Gyál térségében menet közben rálőtt egy előtte haladó kistehergépkocsira.

A bűnügy gyanúsítottja, egy áporkai férfi 2019. március 24-én a késő esti órákban az M5-ös autópályán Gyál térségében a belső sávban haladt a személygépkocsijával Kecskemét felől Budapest irányába. Előtte, vele egyező irányban egy kistehergépkocsit vezetve közlekedett a bűnügy sértettje.

A gyanúsított a sértett mögé ért, több alkalommal is felvillantotta a reflektort azért, hogy ezzel a sértettet minél előbb a külső forgalmi sávba történő áttérésre bírja. Miután szabaddá vált a külső forgalmi sáv, a sértett kihúzódott a jobb oldali sávba. A gyanúsított a járművével a sértett mellé ért, a sértett felé rántotta a kormányt, megelőzte a sértettet. A külső forgalmi sávba áttérve indokolatlanul lelassította járművét.

A gyanúsított és a sértett közötti közlekedési konfliktus folytatódott, melynek során a gyanúsított egy házilag összeállított ún. tollpisztolyból egyszer rálőtt a sértett járműjére. A lövedék a kitehergépkocsi hátsó ajtajába csapódott.

A Dabasi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították az elkövetőt, majd a TEK munkatársaival szemlét tartottak a gyanúsított áporkai házában. A szemle során lőfegyver, lőszer és riasztópisztoly került elő. A lövéshez használt tollpisztoly lőfegyvernek minősül, melynek tartásához a gyanúsítottnak nem volt engedélye, éppúgy, ahogy a lőszerek tartásához sem.

A közlekedés biztonsága elleni bűntettel, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll, mivel a bűnhalmazatban szereplő bűncselekmények büntetési tétele magas. Tartani kell attól is, hogy a férfi szabadon hagyva tárgyi bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét és újabb bűncselekményt követne el. Jelenleg mindez kizárólag a gyanúsított letartóztatásával akadályozható meg.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.