A Vas Megyei Főügyészség emberölés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben, aki a vád szerint 2019 májusában egy Vas megyei községben leszúrta az édesanyját és többször megszúrta az édesanyjuk segítségére siető kiskorú testvérét is.

A vádirat szerint a vádlott 2019. május 2-án, szóváltás után, késő este, a vele egy háztartásban élő édesanyját többször mellkason és hasba szúrta egy tizenkilenc centiméter pengéjű késsel, amit aztán a földre dobott.

A vádlott kiskorú testvére az édesanyjuk védelmére kelt. A vádlott a verekedés közben felkapott egy tizenegy centiméter pengéjű kést és a testvérét többször a felsőtestén megszúrta és megvágta a testvérét is.

A szúrások következtében a vádlott édesanyja a helyszínen elhunyt, míg kiskorú testvére nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. Figyelemmel a kiskorú sértett által elszenvedett sérülések anatómiai helyére, keletkezési körülményeire, az azt okozó eszközreaz elszenvedett sérülésnél súlyosabb, életveszélyes sérülés keletkezésének lehetősége is fennállt.

A vádlott a helyszínről elmenekült, a rendőrök másnap reggel elfogták.

A vádlott beszámítási képessége kizárt, ezért a Vas Megyei Főügyészség a vádlott felmentését és kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Hozzászólások lezárva.