A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza annak a szabadbattyáni nőnek az ügyében, aki a férjét nagy mennyiségű, különböző hatóanyagú gyógyszer beadásával szándékosan megölte.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat minősített emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és megállapította, hogy legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A pár 30 éve kötött házasságot, azonban az asszony időközben új kapcsolatot létesített, ezért házastársától szeretett volna elválni. A vádlott a házasság felbontását úgy képzelte el, hogy a közösen lakott házat a sértett elhagyja, s abban majd ő élhet az új társával, azonban a férje a válástól és a kiköltözéstől is elzárkózott. A nő az egész ház megszerzésének érdekében elhatározta, hogy a férjét megöli. A vádlott 2018. áprilisában az általa szedett gyógyszerekből – azokat vitaminként állítva be- nagyobb mennyiséget adott be a férjének, aki ettől rosszul lett, zavart állapotba került, kórházba is szállították. Az asszony 2018. májusában – szintén vitaminként feltüntetve altatókat adott a házastársának, majd az ezektől elkábult sértettet megpróbálta a fürdőkádban a víz alá nyomni. Szándékától akkor állt el, mikor a férje kérdőre vonta. A nő ezután 2018. június 1. napján különböző, nagy mennyiségű, szív- és érrendszerre ható gyógyszert, illetve altatót adott be a férjének, majd e gyógyszerektől tudatzavart állapotba kerülő sértettel 75 db káliumtablettát is bevetetett, s őt magára hagyta. A férj a neki beadott gyógyszerek túladagolása következtében néhány órán belül keringés-összeomlás és szívmegállás miatt meghalt.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, a közeli hozzátartozó sérelmére, annak bizalmával visszaélve, kitartó szándékkal elkövetett súlyos bűncselekmény miatt a vádlottal szemben a törvény teljes szigorának alkalmazása indokolt.

Hozzászólások lezárva.