A Sárvári Járási Ügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akiket a rendőrjárőrök 2020. június 22-én Simaság közelében, az M84-es főúton értek tetten, miközben összesen tíz – szír állampolgárságú és kurd – migránst szállítottak.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak az általuk vezetett autókba, a gépkocsinként öt-öt migránst, akik létrákon másztak át a szerb-magyar határon lévő kerítésen, a déli határ közelében vették fel azért, hogy az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, okmányok nélküli külföldi állampolgárokat Magyarországon keresztül szállítsák, és őket illegálisan Ausztriába juttassák.

A Sárvári Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrei a gyanúsítottak által vezetett személygépkocsikat Vas megyében, Simaság község közelében vonták ellenőrzés alá 2020. június 22-én hajnalban. A gyanúsítottakat tetten érték, miközben a migránsokat szállították.

A járási ügyészség az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. június 24-én elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Hozzászólások lezárva.