A Fejér Megyei Főügyészség kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be annak a bűnszervezetnek a négy tagjával szemben, akik a sértettet szexuális cselekmény végzésére bírták rá, abból rendszeres jövedelemre tettek szert, magukat kitartatták.

A vádirat szerint a szervezetet irányító terhelt 2019. márciusától augusztusáig a kiszolgáltatott helyzetben tartott sértettet prostitúciós tevékenység végzésére bírta rá, és a jövedelme átadására kényszerítette. Az irányítóval rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, amelyre a sértett a jövedelmét utalta. A terheltek a bankautomatából felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak átadták, amellyel a vádlott közel egymillió forintot szerzett meg.

A főügyészség a vádiratában a bűnszervezet különös visszaeső vezetőjével szemben fegyházbüntetés, további tagjaival szemben börtönbüntetés kiszabását, a bűnös vagyon elvonását, valamint az irányító letartóztatásának fenntartását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.