A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2018. november 5. napján többször megszúrta feleségét egy Vas megyei községben.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. november 5. napján, a hajnali órákban szeszesitalt fogyasztott, amit felesége észlelt, és közölte a gyanúsítottal, hogy elköltözik otthonról. A gyanúsított ekkor megfenyegette a sértettet, hogy nem megy el élve a házból, magához vett egy kb. 18,5 cm pengehosszúságú kést, és több alkalommal szívtájékon, a törzs bal oldalán, és csípőtájékon megszúrta a sértettet. Miután az asszony menekülni próbált, a gyanúsított hátba is döfte őt.

A sértett a lakásban alvó gyermekének kiabált, hogy segítsen, emiatt abbahagyta a gyanúsított a sértett bántalmazását, és elmenekült a helyszínről.

A gyanúsítottat a rendőrség mintegy nyolc óra kutatás után találta meg. A férfi a helyszíntől kb. 1 km-re egy bokros részen elrejtőzve aludt.

A gyanúsított letartóztatását a főügyészség azért indítványozta, mert álláspontja szerint vele szemben a kényszerintézkedés célja enyhébb kényszerintézkedéssel nem érhető el, és a letartóztatás általános feltételein túl annak különös és speciális feltételei is fennállnak.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását a mai napon 1 hónap időtartamra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.