Egy budapesti gimnáziumból tulajdonított el értékeket egy középkorú férfi. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádja alapján letöltendő börtönre ítélték jogerősen.

A vádirat szerint egy 46 éves férfi 2019. június 18-án a délutáni órákban, egy XIII. kerületi gimnáziumba bement azzal a céllal, hogy onnan – az éppen zajló évzáró ünnepség alatt – értékeket tulajdonítson el. A férfi kihasználva azt, hogy a középiskola épületében a tanévzáró ünnepség alatt az osztálytermeket őrizetlenül hagyták, készpénzt, mobiltelefonokat, bankkártyákat tulajdonított el.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfival mint többszörös és különös visszaesővel szemben 26 rendbeli besurranásos lopás vétsége miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a bűncselekmények elkövetését egyébként beismerő férfit bűnösnek mondta ki vád szerint és 1 év 11 hónap letöltendő börtönbüntetésre, továbbá 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság emellett 230 ezer forintos vagyonelkobzást is alkalmazott a vádlottal szemben.

Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.