A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a férfi ellen állatkínzás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádlott a volt feleségével és két közös kiskorú gyermekükkel élt együtt Hajdúnánáson, egy társasházi lakásban, ahol a család kutyát tartott.

2018. április 2-án 16 óra körül a férfi ittasan, az erkélyről kiabálva szidalmazta a volt feleségét, kidobott egy pár papucsot, egy akkumulátortöltőt és végül egy vasreszelőt. A vasreszelő a társasház udvarán álló gépkocsira esett, betörte annak hátsó szélvédőjét és eltörte a csomagtartó ajtó belső műanyag burkolatát. Mindezzel a vádlott 151.000,- forint kárt okozott a jármű tulajdonosának, amely nem térült meg.

A férfi ezt követően bement a lakásba, ahol meglátta a kutyát, ami rendszeresen morog rájuk, ezért feldühödött, elővett egy pillangókést és azzal a kutyát a hátán megszúrta, majd a vérző állatot a 3 méter magas erkélyről kidobta.

A kutya a térkővel burkolt udvarra esett, melynek következtében a tüdeje is megsérült. A férfi 6 cm mély sebet ejtett az állaton, de az nem hatolt a mellüregbe és így nem vezetett az állat pusztulásához.

A vádlott dühöngése miatt volt felesége kihívta a rendőrséget. A férfival szemben két járőr intézkedett, akiket a vádlott folyamatosan sértegetett és szidalmazott.

A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége, kisebb kárt okozó rongálás vétsége és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést kobozza el a járásbíróság .

Hozzászólások lezárva.