A Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyészének indítványára a bíróság elrendelte annak az ötvöskónyi férfinek a letartóztatását, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy súlyos sérülést okozott az 5 hónapos kisfiának.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2019 februárja és 2019 áprilisa között több alkalommal bántalmazta csecsemőkorú gyermekét azért, mert a sírása feldühítette. Az egyik eset alkalmával úgy megrángatta a gyermek jobb karját, hogy attól a kiskorú sértettnek súlyos – a jobb felkarcsont törésével járó – sérülése keletkezett. A gyanúsított nemcsak a gyermeket, hanem a védelmére kelő élettársát is bántalmazta.

A nyomozás során igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják, hogy a bántalmazás következtében a gyermeknek keletkezett-e súlyosabb, esetlegesen közvetlen vagy közvetett életveszéllyel járó sérülése.

A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel, kiskorú veszélyeztetéssel és kapcsolati erőszakkal gyanúsított férfi letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte.

Hozzászólások lezárva.