A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt bíróság elé állította azt a 23 éves kiskunhalasi férfit, aki idén szeptember 11-én, fényes nappal egy helyi dohányboltban késsel fenyegetőzve a kasszából 30.000 forintot rabolt el.

A 23 éves kiskunhalasi férfi pénze elfogyott, így nem tudott magának kábítószert vásárolni, ezért idén szeptember 11-én, 13 órakor bement az egyik helyi dohányboltba azért, hogy pénzt szerezzen. A bejárati ajtót becsukta maga után, majd a kezében tartott, 7 cm pengehosszúságú késsel megfenyegette a boltban egyedül tartózkodó eladót, hogy ha nem akarja, hogy baja essen, adja oda a pénzt. A fiatal nő félelmében nem mert ellenállni, ezt kihasználva a rabló a pénztárgép fiókját kirángatta, és 30.000 forintot magával vitt. Menekülés közben a rabló a kést eldobta, azt a rendőrök később megtalálták.

A rablással szerzett pénz egy részét a férfi azonnal elköltötte, többek között kábítószert vett, így az elfogásakor 3.000 forintot foglaltak le tőle. A rabló hozzátartozói a rabolt pénz hiányzó részét, 27.000 forintot megtérítették a sértettnek.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 24 napon belül bíróság elé állította.

A mai napon a Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította a férfi bűnösségét, és vele szemben 5 év fegyházbüntetést szabott ki, 5 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta, továbbá az elkövetéshez használt kést elkobozta. Az ítélet jogerős, mert senki nem fellebbezett ellene.

Hozzászólások lezárva.