A Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt a letartóztatását indítványozta annak a 48 éves budapesti férfinak, aki 2020. március 31-én az esti órákban a 138-as számú buszjáraton szidalmazta, illetve megfenyegette a busz vezetőjét.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az egyik áruházlánc buszmegállójában a járműre  felszállást követően a vezetőülés közelében leült, szidalmazni kezdte a buszvezetőt, majd a táskájából elővett csavarhúzóval többször megfenyegette a sofőrt azzal, hogy „Van nálam fegyver, megölhetlek haver!”.

A buszvezető a folyamatos fenyegetés hatására a járművet a Budapesti XXI. Kerületi Rendőrkapitányságnál állította meg, ahol a rendőrök a férfit elfogták.

Az ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert 2020. március 16-án egy Budapest XXI. kerületi pékség eladóját rúgta meg és lökte a pénztárgépet a földre, majd még ugyanezen a napon egy józsefvárosi elektronikai üzletben fenyegette meg szintén csavarhúzóval az eladókat és a polcokra helyezett elektronikai termékeket leborította.

Ezen túlmenően egy 2020. február 12. napján elkövetett garázdaság vétsége miatt a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság is nyomoz ellene.

A bűnügyi őrizetben lévő gyanúsított letartóztatása ügyében a nyomozási bíró a mai napon 13 órakor kezdődő ülésen dönt.

Hozzászólások lezárva.