A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta az idős asszonyt megölő férfival, továbbá bűnpártoló társával szemben. 

A Budapest Környéki Törvényszék 2020 januárjában hirdetett elsőfokú ítéletet abban a 2017 októberében elkövetett emberölés, valamint bűnpártolás miatt indult büntetőügyben, amelyben a 27 éves elkövetőt élet elleni bűncselekmény miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, míg bűnpártoló fiatalkorú bűntársát 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Az idősebb elkövető élelmiszer szerzése céljából hajnalban bement egy Pest megyei községben lakó, gondozásra szoruló, és egyedül élő 88 éves asszony házába, ahol egy vascsővel az ágyban fekvő sértettet ütlegelte, valamint szexuálisan bántalmazta. A sértett az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhalálozott. A támadó visszatért a munkásszállására, ahol reggel többeknek beszámolt a sértett megöléséről, ezért fiatalkorú munkatársa az elkövetésnél használt ruházatot el akarta égetni.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál a kiszabott büntetések helybenhagyását, és az idősebb elkövetőnek és védőjének büntetés enyhítéséért, míg a fiatalkorú bűntársnak és védőjének felmentésért előterjesztett fellebbezései elutasítását.

A bűnügyben korábban kiadott ügyészségi közlemény itt olvasható: www.ugyeszseg.hu/vascsoval-verte-halalra-az-idos-asszonyt-2/

 

Hozzászólások lezárva.