A Kecskeméti Járási Ügyészség 2019. szeptember 27-én kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 23 éves kecskeméti férfit, aki 2019. augusztus 30-án Kecskemét belvárosában kifosztott egy hazafelé tartó 90 éves asszonyt.

A 23 éves vádlott 2019. augusztus 30-án este Kecskemét belvárosában észrevett egy idős asszonyt, aki egy szatyorral a kezében hazafelé tartott. El is határozta, hogy megszerzi a szatyorban lévő értékeket. A bot segítségével gyalogoló 90 éves sértett idős kora és egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, így esélye sem volt arra, hogy a bűncselekményt meghiúsítsa.

A vádlott kisebb távolságból követni kezdte a sértettet, majd amikor az idős asszony a lakóházának a kapuját próbálta kinyitni, a vádlott a háta mögé lépett és a sértett kezéből a nála lévő fekete nylon szatyrot kiszakította. A szatyor füle leszakadt és a sértett kezében maradt, a vádlott pedig a zsákmánnyal elfutott a helyszínről.

A szatyorban élelmiszer, aprópénz és személyes tárgyak voltak összesen mintegy 50.000 forint értékben. A vádlott a menekülése közben a szatyrot a közelben eldobta, csak az élelmiszereket és egy 100 forintos pénzérmét vitt magával, így a kár nagy része megtérült.

A vádlottat a kecskeméti rendőrök néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kecskeméti Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban 2019. szeptember 27-én bíróság elé állította.

A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a többszörösen büntetett előéletű vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény a kifosztással szerzett dolgokról készített fényképekkel együtt az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kifosztas-miatt-allhat-birosag-ele

Hozzászólások lezárva.