A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak az orosz állampolgárnak és két társának , akik a nyomozás adatai szerint 2017. november 4-én közel 30, Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az országhatár jogellenes átlépéséhez.

A gyanúsított és két társa 2017. november 4-én az 55-ös és 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó, megközelítőleg 30, Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó külföldi állampolgárságú személyt, három személygépkocsiba szétosztva felvett abból a célból, hogy őket személyenként 2.000 euró készpénzért az államhatáron jogellenesen átjuttatva Ausztriába szállítsa.

Az orosz állampolgárságú gyanúsított 2017. november 4-én, Ráckeresztúron egy fának ütközve közlekedési balesetet okozott, majd a gépjárműben utazók részére történő segítségnyújtást elmulasztva a helyszínről elmenekült. A gépkocsiban 10 harmadik országbeli személy utazott. A baleset következtében ketten súlyos, míg nyolcan könnyű személyi sérülést szenvedtek.

A rendőrség 2017. november 5-én az M1-es autópályán intézkedés alá vonta azt a személygépkocsit, amelyben a három gyanúsított tartózkodott, és sor került őrizetbe vételükre.

A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt őrizetben lévő gyanúsítottak tekintetében alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárás meghiúsítása céljából az eljáró hatóság elől elszöknének, elrejtőznének.

Hozzászólások lezárva.