A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a két szerb állampolgárságú férfinak, akik szerda este megpróbáltak kirabolni egy boltot Szeged belvárosában.  

A gyanú szerint a harmincnégy és harminckilenc éves elkövetők 2019. február 6-án, kora este, egy szegedi üzlethez mentek, azzal a szándékkal, hogy onnan pénzt visznek el. Az idősebbik gyanúsított bement a boltba, majd felszólította az eladót, hogy adja át a bevételt. Az elkövető elővett a ruházatából egy bárdot, valamint egy kést, amelyekkel fenyegető mozdulatokat tett. A másik elkövető eközben a bolt előtt várakozott és figyelt. A boltba belépett egy vásárló, ennek hatására az elkövető elrakta a bárdot és a kést, majd távozott az üzletből.

A Szegedi Járási Ügyészség az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedhetnek.

A Szegedi Járásbíróság az indítványról a mai napon ülésen dönt.

Az elkövetők őrizetbe vételéről készült videó, valamint a gyanúsítottaknál talált eszközökről készült fényképek a rendőrség honlapján az alábbi linken megtekinthetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablasi-kiserlet-szegeden#4

Hozzászólások lezárva.