A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette gyanúja miatt folyamatban lévő büntető ügyben indítványozta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által 2016. október 21. napján őrizetbe vett gyermekotthoni igazgató előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2007. és 2016. közötti időben a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, a feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A gyanúsított tekintetében alappal feltételezhető, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, annak eredményességét veszélyeztetné.

Az elkövetett cselekmények sorozatjellegére tekintettel, valamint arra, hogy a gyanúsított azokat hosszú időn keresztül valósította meg, terhére a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A halmazatban elkövetett bűncselekmények jelentős tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel a szökés, elrejtőzés objektív veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

Székesfehérvár, 2016. október 24.

Dr. Várhomokiné dr. Rabi Noémi                                                                                     főügyészhelyettes

 

Hozzászólások lezárva.