A Pásztói Járási Ügyészség az illetékes Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája felé indítványt tett arra, hogy rendelje ez az ügy gyanúsítottjának a sértettől való távoltartását.

A Pásztói Járási Ügyészségre 2019. november 13-án érkezett meg a Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálynak előterjesztése, amely távoltartás elrendelését javasolta azzal az 52 éves miskolci illetőségű férfivel szemben aki 2019. november 9-én Bujákon bántalmazta hölgy ismerősét.

A nyomozó hatóság előterjesztését követően a sértett jogi képviselője útján az ügyészségen maga is indítványozta a távoltartás elrendelését.

A Pásztói Járási Ügyészség az iratokat az illetékességgel rendelkező Salgótarjáni Járásbírósághoz továbbította, indítványozva négy hónapra a távoltartás elrendelését a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

Az ügyészség indítványa arra irányul, hogy a nyomozási bíró írja elő a gyanúsított részére, hogy a sértettel – közvetlenül vagy közvetve – ne lépjen kapcsolatba, illetve tőle, vagy az ő tényleges tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az e személy által rendszeresen látogatott intézményektől vagy egyéb helytől, különösen nevelési, nevelési-oktatási- vagy gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől tartsa távol magát.

Hozzászólások lezárva.