A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy gazdasági társaság vezetőjeként nem gondoskodott a cég tevékenységének elszámolásáról, illetve áron alul értékesítette a társaság ingatlanát, majd a kapott pénzt jogtalanul eltulajdonította.

A vádiratban foglaltak szerint a 45 éves vádlott 2017 szeptemberében vette át a nagyatádi székhelyű kft. vezetését és üzletrész vásárlása útján a társaság többségi tulajdonosa is lett.

A cég a vezetőváltás évében és 2018-ban folytatott még gazdasági tevékenységet, azonban az ügyvezető a rendezett könyvelési iratanyaggal rendelkező társaság további könyvvezetéséhez szükséges bizonylatokat a könyvelőnek nem adta át, valamint nem készítette el és nem tette közzé a cég beszámolóját, így a kft. vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.

A vádlott 2018 júniusában lényegesen forgalmi értéke alatt adta el a kft. telephelyéül szolgáló és tulajdonában lévő majdnem 87 millió forint értékű ingatlant, amikor azon 10 millió forintért adott túl. A sértett gazdasági társaság azonban ehhez az összeghez sem jutott hozzá, mivel azt a nő a cég számlájáról az utalást követő napokban készpénzben felvette és saját céljaira fordította.

Az ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.