A nyereségvágyból, több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt megismételt elsőfokú eljárásban hozott ítélet ellen a  Központi Nyomozó Főügyészség a tárgyaláson a vádlottak terhére jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Törvényszék a 2019. május 29. napján kihirdetett  ítéletével hat vádlottból négynél minősített – életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – emberölésben és más kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményekben állapította meg a bűnösségüket, míg a kalocsai házaspár sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatti vád alól valamennyi vádlottat felmentette.

A bíróság a hat vádlott közül egy vádlottat minden ellene emelt vád alól felmentett.

A hatályon kívül helyezés folytán megismételt elsőfokú bírósági eljárásban a bíróság a korábbi elsőfokú ítélettől eltérően a budaörsi Tesconál történt bűncselekményt nem rablásként és testi sértésként, hanem a váddal egyezően nyereségvágyból, több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette kísérletének minősítette, emellett négy vádlottnál lőfegyverrel visszaélés bűntette, robbanóanyaggal visszaélés bűntette, két vádlottnál továbbá fegyvercsempészet bűntette miatt is megállapította a bűnösségüket, azonban a korábbi elsőfokú ítélettel szemben csak egy vádlottat ítélt életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A megismételt elsőfokú eljárásban hozott ítélettel szemben a vádképviseletet ellátó ügyész a tárgyaláson fellebbezést jelentett be valamennyi vádlott terhére, a felmentések miatt a vádlottak bűnösségének megállapítása, négy vádlottnál a kiszabott büntetés súlyosítása, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, és három vádlott esetében – köztük az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlottnál – a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárás megállapítása, míg a teljes felmentéssel érintett vádlottnál a bűnösség megállapítása és vele szemben büntetés kiszabása végett.

Hozzászólások lezárva.