A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt két középkorú hejőszalontai férfival szemben.

A vád szerint a vádlottak 2019. augusztus 5én, éjjel, Hejőszalontán, a szomszédjukban lévő lakóházban közösen szeszes italt fogyasztottak, majd ittasan veszekedni kezdtek egymással. A vita hevében mindketten arra jutottak, hogy konfliktusukat pusztán szóváltással nem lehet rendezni, ezért a házból kimentek az utcára, ahol verekedni kezdtek. Ennek során az egyik férfi egy késsel hadonászva megvágta haragosa arcát, majd mindketten különböző szerszám- és takarítóeszközök nyeleit vették magukhoz és azokkal ütötték egymást, ahol érték.  A verekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A kölcsönös bántalmazás során mindkét vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban egymással szemben könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztettek elő magánindítványt.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a vádlottak egyikével szemben elzárás, míg másikukkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és az elkövetéshez használt eszközök elkobzására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbírósághoz.

 

Hozzászólások lezárva.