Az Esztergomi Járási Ügyészség  negyvenegy rendbeli csalás miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő budapesti férfival szemben, aki azzal nyújtott segítséget a  csalóknak, hogy az egyik megbízására három bankszámlát nyitott, majd a csalásból származó átutalt összegeket felvette, és megbízója részére átadta.

A  vádirat szerint az eljárás során be nem azonosított tettesek különböző szerszámok, gépkocsik, bútorok, gyógyászati lámpa, mobiltelefon, lakókocsi, kávéfőző eladására 2019 januárjában internetes oldalakon úgy adtak fel hirdetéseket, hogy a termékekkel  valójában nem rendelkeztek.

Az egyik elkövető megbízása alapján a vádlott 2019. január 8. napján, 2019. január 15. napján, valamint 2019. január 31. napján három különböző budapesti bankfiókban három lakossági forintszámlát nyitott, amelyekre negyvenegy sértett, a megvételre felkínált termékek vételáraként összesen 3.501.500,- Ft-ot utalt.

A sértettek az utalást követően a megrendelt terméket egyetlen esetben sem kapták meg. A vádlott a bankszámlákról felvett összegeket a megbízója részére átadta, aki a vádlottnak az átadott összeg tíz százalékát osztotta vissza.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásának a fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság öt év  börtönbüntetésre, hat év közügyektől eltiltásra, 134.500,- Ft összegben meghatározott vagyonelkobzásra, továbbá arra ítélje, hogy a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárát térítse meg.

Hozzászólások lezárva.