A büntetésére tett ügyészi indítvány ismeretében beismerte bűnösségét a bíróságon az a korábban mindent tagadó férfi, akit a Füzesabonyi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntettével vádolt.

Az ügyészi vád szerint a terhelt és a sértett ugyanabban a Heves megyei községben nőttek fel, gyermekkoruk óta ismerték egymást. Közöttük intim kapcsolat alakult ki, ami több mint egy évtizeden át annak ellenére folytatódott, hogy a nő időközben férjhez ment. Amikor az asszony véget vetett a viszonynak, a vádlott nem tudta feldolgozni a szakítást. Előbb csak szép szóval próbálta meggyőzni a sértettet arról, hogy továbbra is tartsák fenn titkos kapcsolatukat, de amikor ez nem járt eredménnyel, megöléssel fenyegette egykori kedvesét, valamint azzal is, hogy beszámol a férjének kettejükről.

A sértett emiatt feljelentést tett a rendőrségen, ahol nyomozás indult. A gyanúsított a rendelkezésre álló egyértelmű bizonyítékok ellenére tagadta a bűncselekmény elkövetését, a kihallgatása ellen panaszt jelentett be, amit az ügyészség elutasított.

Az ügyben történt vádemelést követően az illetékes járásbíróság – a hatályos Büntetőeljárási Törvény rendelkezéseinek megfelelően – előkészítő ülést tartott. Ezen az ügyészség úgynevezett mértékes indítványt tett a kiszabandó büntetésre, melynél súlyosabbat a bíróság nem alkalmazhat abban az esetben, ha a vádlott elismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyész az előkészítő ülésen – az ügy körülményeinek mérlegelése után – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.  Ennek tudatában a vádlott végül beismerte a bűnösségét, mely nyilatkozatát a bíróság elfogadta, és vele szemben az ügyészség által indítványozott mértékű főbüntetést szabott ki.  Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.