A mai napon a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a kerületi ügyészség vádirata alapján előkészítő ülést tartott annak a 33 éves férfinak az ügyében, aki 2016. márciusa és szeptembere között egy riasztópisztollyal három csepeli és egy budafoki trafikot rabolt ki, valamint kísérletet tett egy csepeli postahivatal kirablására is. 

Az ügyész az előkészítő ülés elején ismertette az alternatív, konkrét büntetési mértékre vonatkozó indítványát is, miszerint – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén –  a vádlottra 12 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetés és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását tartja indokolnak azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A jogaira történt figyelmeztetések és az ügyészi indítvány ismeretében – a korábbi rablása miatt 6 évre ítélt – különös visszaeső vádlott a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, és lemondott a tárgyalás jogáról, mely nyilatkozatát a bíróság elfogadta, majd az enyhítő és súlyosító körülmények feltárása és az ügyészi és védői felszólalásokat követően a bíróság nyomban ítéletet hozott.

Az elsőfokú bíróság ítéletében a vádlottat, mint különös visszaesőt öt rendbeli – egy esetben kísérleti szakban maradt –  fegyveres rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért őt az ügyészi indítvánnyal egyezően 12 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlottat kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett, majd az elítéltet visszaszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe a korábbi és a most kiszabott büntetése végrehajtására.  

A témával kapcsolatos korábbi főügyészségi és rendőrségi sajtóközlemények itt érhetők el:

/vadat-emelt-az-ugyeszseg-egy-budapesti-fegyveres-trafikrablas-sorozat-ugyeben/

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-dohanybolti-rablot

Hozzászólások lezárva.