A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves túrkevei fiú, egy 45 éves túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves mezőtúri férfi letartóztatását, akiknek több betörés írható a számlájára.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak és szabadlábon lévő társuk előzetes megállapodás alapján több gazdasági társaság, illetve vállalkozás telephelyére betörtek az elmúlt időszakban, annak érdekében, hogy ily módon jussanak rendszeres jövedelemhez. Így történt ez 2020. augusztus 05-én éjszakai is, amikor a terheltek Berettyóújfalura utaztak. Ott a most letartóztatásba került három gyanúsított úgy ment be egy helyi cég telephelyére, hogy megbontották az irodaépület szendvicspanelból készült falát, majd – az épületbe bejutva – betörték az egyik iroda ajtaját. Az irodában a gyanúsítottak a páncélszekrényt felfeszítették, és onnan kb. 500.000 Ft valamint legalább 300 Euro készpénzt vettek magukhoz. Ezalatt a negyedik társuk kintről figyelt. A betörést követően a férfiak gépkocsival visszaindultak a lakóhelyükre, eközben azonban rendőrök igazoltatták és elfogták őket.

A gyanúsítottak korábban is követtek el ugyanilyen módszerrel betöréseket. 2020. július 07-én éjszaka egy orosházi cég telephelyére törtek be. Innen egy lemezkazettát zsákmányoltak 300.000 Ft készpénzzel. Július végén egy mezőhéki telephelyről közel 1.250.000 Ft értékben loptak el különféle szerszámokat és munkaeszközöket. Adatok merültek fel továbbá arra, hogy az ország különböző területein sorozat jelleggel, hasonló módon elkövetett más bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatóak.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alappal feltehető volt, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétléstől is tartani lehetett.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Az elfogásról készített rendőségi videó- és fényképfelvétel az alábbi linken tekinthető meg.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/maszkkal-takartak-az-arcukat-de-a-rendorok-igy-is

Hozzászólások lezárva.