A Békési Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta egy 36 éves békési férfi és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte egy tiszaföldvári házaspár – a 35 éves nő és a 39 éves férfi – letartóztatását, akik kábítószert, illetőleg új pszichoaktív anyagot árultak.

A nyomozás adatai szerint a békési férfi 2018. év eleje óta Békésen, különböző helyszíneken több személynek rendszeresen értékesített kannabisz tartalmú kábítószert, marihuánát 2.000 Ft/gramm áron. A most letartóztatott tiszaföldvári házaspár pedig Tiszaföldváron új pszichoaktív anyagnak minősülő szert, un. „kristályt” árult, szintén huzamosabb idő óta 3.000 Ft/gramm áron. A két szál úgy kapcsolódik össze, hogy a békési férfi a tiszaföldvári házaspár rendszeres vásárlója volt.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy a bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

Hozzászólások lezárva.