A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről döntött egy 21 éves büntetlen előéletű nővel szemben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint, a gyanúsított  2018. május 17-én a hajnali órákban az M3-as autópálya egyik komplex pihenőhelyén lévő  üzemanyagtöltő állomás vásárlóterében, minden indok nélkül előbb az egyik asztalon elhelyezett szalvétákat szétdobálta, majd magához vett egy 5 literes desztillált vizet tartalmazó palackot és annak tartalmát az üzletben szétlocsolta, végül három asztalt a rajtuk lévő poharakkal együtt felborított. A nő ámokfutásának a benzinkút egyik dolgozójának közbeavatkozása vetett véget.

A nyomozás eredményeként a járási ügyészség az eljárás egy évre történő felfüggesztéséről döntött, mivel úgy ítéli meg, hogy figyelemmel az elkövetett bűncselekmény jellegére, kisebb tárgyi súlyára valamint a gyanúsított személyére, ettől magatartásának kedvező változása várható. A felfüggesztés egy évi időtartamának eredményes elteltével, – így ha ezalatt a nőt újabb szándékos bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként nem vonják felelősségre – az ügyészség az eljárást megszünteti, ellenkező esetben pedig az eljárás folytatásának elrendelésére és vádemelésre kerülhet sor.

Hozzászólások lezárva.