A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt vádat emelt egy huszonhét éves, tiszaalpári férfi ellen, aki 2019. augusztus 30-án, délután, Kiskunfélegyházán, egy faékkel betörte egy parkoló autóbusz ablaküvegét, amivel több, mint 800.000 forint kárt okozott.

A vád szerint a vádlott 2019. augusztus 30-án, délután fél 2 körül, Kiskunfélegyházán sétált, amikor az egyik utcában észrevett egy parkoló autóbuszt. A vádlott a buszhoz lépett és egy faékkel betörte a busz bal oldali első ablaküvegét. Az ütés miatt az üveg pókhálósra törött.

Az autóbusz vezetője észrevette a rongálást, ezért a vádlott – aki a tettére nem tudott magyarázatot adni – elmenekült a helyszínről. Az ablak betörésével a buszban 824.000 forint kár keletkezett, aminek a megtérítését kérte a sértett közlekedési cég az eljárás során.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség rongálás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben azzal, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is el kell rendelni, ugyanis annak próbaideje alatt rongálta meg a buszt. A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.