A Kecskeméti Járási Ügyészség 2019. október 3-án lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 38 éves kecskeméti férfit, aki 2019. szeptember 14-én egy kecskeméti áruházból az áruvédelmi eszközöket kitépve kettő jobblábas cipőt lopott.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2019. szeptember 14-én délután egy kecskeméti áruházban a vásárlótérben elhelyezett lábbelik közül két jobblábas cipőt vett magához, hogy ellopja azokat. Ezután kiszakította az áruvédelmi eszközöket a cipőkből, majd azokat a lábaira felhúzva távozott az üzletből. A vádlott a saját, „régi” cipőit az üzletben rejtette el.

Az üzlet biztonsági őrei azonban leleplezték a lopást, ugyanis gyanússá vált számukra a két, különböző méretű és színű jobblábas cipőt viselő férfi, majd értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások a vádlottat elfogták és előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

A vádlott a lopással közel 30.000 forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg, ugyanis az áruvédelmi készülékek kiszakítása miatt a cipők eladhatatlanná váltak. A vádlott a lopáskor ittas volt, tettére nem tudott magyarázatot adni. A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban 2019. október 3-án bíróság elé állította. Az ügyész a vádlottal szemben az előéletére is figyelemmel végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki lopás vétségében és 90 nap elzárásra ítélte. A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért, börtön és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, ugyanis a többszörös és különös visszaeső vádlott ráadásul feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így az ügyészség szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény fényképpel együtt az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ket-jobbos-cipot-lopott

Hozzászólások lezárva.