A Pápai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé azt a 35 éves nőt, aki késsel a kezében akart kirabolni egy dohányboltot Pápán.

Az elkövető, aki korábban munkahelyét elvesztette és anyagi gondjai voltak, 2018. december 12-én délután lakóhelyéről kerékpárral a belvárosba ment, majd a városban sétálva elhatározta, hogy az egyik dohánybolt kirablásával szerez magának pénzt. Az esti órákban visszatért biciklijéhez, hátizsákjából magához vett egy nagyobb pengehosszúságú kést, és a kiszemelt dohánybolthoz indult. A vádlott az üzlet közelében több helyen megállt, és figyelte, hogy a boltban mikor nincs vevő. Végül röviddel fél tíz után látta alkalmasnak a pillanatot, amikor sapkáját a szemére, a nyakán lévő sálat pedig az arca elé húzva, kezében a felfelé álló pengéjű késsel belépett az üzletbe.

A nő a pult elé érve felszólította az eladót, hogy „pakolja a pénzt”. A sértett megijedt, és megnyomta riasztó gombját, de a vádlott követelését nem teljesítette. A nő ezek után, a kést továbbra is maga előtt tartva, bement a pult mögé, ahol ismét a pénz átadására szólította fel az eladót. A sértett ekkor sem adott pénzt, ellenben újra megnyomta a riasztót, amelyet a vádlott észrevett. Az elkövető megfenyegette az eladót, hogy többször ne merjen jelezni, majd távozott az üzletből, a kerékpárjához ment, és azzal a lakóhelyére hajtott.

A vádlottat, aki az eljárás megindulását követően végül maga jelentkezett a rendőrségen, a Pápai Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amelyet a vádlott és a védő, majd az ügyészség is tudomásul vett.

Hozzászólások lezárva.