A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két napon belül bíróság elé állította azt a román terheltet, aki a vele szemben intézkedő autópálya rendőröknek pénzt akart adni.

A közölt megalapozott gyanú szerint 2019. július 29-én, az M7-es autópályán egy utánfutós gépkocsival közlekedő román férfi két alkalommal is túllépte a megengedett 80km/h-es sebességhatárt. A terhelt annak érdekében, hogy a rendőrök a szolgálati kötelességüket megszegve eltekintsenek a bírság kirovásától és őt az intézkedést mellőzve továbbengedjék, egy 50 euró címletű bankjegyet nyújtott át, és egy további – meg nem nevezett dolog – átadását helyezte kilátásba, amelyet az intézkedő rendőrök nem fogadtak el.

Az ügyészség az elkövetőt őrizetbe vette, majd gyorsított eljárásban, 2019. július 31. napján a Székesfehérvári Törvényszék elé állította.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat hivatali kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében ezért egy év, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ezen túlmenően – a büntetésre vonatkozó ügyészi indítványnak megfelelően – a nem magyar állampolgár elkövetőt két évre kiutasította Magyarország területéről, és a jogtalan előnyként felajánlott 50 euróra vagyonelkobzást rendelt el. Az ítéletet az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette, így az jogerős.

Hozzászólások lezárva.